15.1 C
İstanbul
18 Mayıs 2025 Pazar
Ana SayfaKonular14 Mayıs 2023 Seçimleri

14 Mayıs 2023 Seçimleri Haberleri

Muharrem İnce’nin iddiaları için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Muharrem İnce'nin iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu: Dünyayla rekabet edeceğiz

Felsefesinin Türkiye'yi dünyayla yarışır duruma getirmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dünyanın işsizlik deposu olmayacak burası. Dünyanın göçmen deposu olmayacak burası, dünyanın çöp deposu olmayacak burası. Burası yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilgiyle, birikimle, kalkınmayla, dünyayla rekabet eden bir devlet haline gelecek. Bunun sözünü veriyorum. Dünyayla rekabet edeceğiz." dedi.

O’Neill: Türkiye, genişleyen BRICS’in parçası olacak

Küresel piyasalarda BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) kısaltmasının mucidi olarak bilinen İngiliz ekonomist Jim O’Neill, Türkiye’nin genişleyen BRICS’in parçası olabilecek bir ekonomi olduğunu belirtti.

- Reklam -

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Benim Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek, silah zoruyla kimse iradesine ipotek koyamayacak." ifadesini kullandı.

Bank of America’dan Seçim sonrası faiz tahmini

Bank of America (BofA) tarafından yayınlanan raporda, Türkiye'deki seçimlerin ilk turda sonuçlanabileceği, yatırımcıların muhalefetin kazanması durumunda para birimindeki değer kaybı ve faiz artışlarının bankacılık sektörü bilançolarında ve hükümetin yükümlülüklerinde sorunlara yol açabileceği ve Türkiye'deki borcun milli gelire oranının yüzde 50-55 seviyesinde olacağı öngörüldü.

Yurtdışı oylarını taşıyan uçak Ankara’ya indi

14 Mayıs seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oyları taşıyan uçak Ankara'ya indi.

e-Bülten

Günün en önemli haberlerini ve sıcak gelişmeleri kaçırmayın

Mutlaka Okumalısınız