11.5 C
İstanbul
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerEkonomiTürkiye'nin CDS'i 5 ay sonra 500 puanın altında

Türkiye’nin CDS’i 5 ay sonra 500 puanın altında

Yayın Tarihi:

İlgili Haberler

Erdoğan’dan maaş zammı açıklaması: Emeklileri memnun edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi. Erdoğan, "Vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun, ekonomi kadrolarımız işinin ehli. Enflasyonu yine tek haneye AK Parti kadrolarının düşüreceğine inansınlar." diye konuştu.

İstanbul’da nargile yasağı devam edecek

İstanbul Valiliği, 2020'de başlayan nargile servisine yönelik yasağın devam edeceğini duyurdu.

Gram altın rekor seviyesini test etti

Gram altın, zirve seviyesi olan 1621 lira seviyesini test ederken, şu dakikalarda 1616 lirada işlem görüyor. Ons altın ise, 4 günlük yükseliş trendini sürdürüyor.

Haziranda en çok çayın fiyatı arttı

Tüketici fiyatları bazında haziranda fiyatı en fazla artan ürün yüzde 14,93 ile çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri, en fazla düşen ise yüzde 6,14 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler oldu.

- Reklam -

Şenay ZEREN

Türkiye’nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS), bugün 42 baz puan düşüşle Aralık 2022 tarihinden bu yana ilk kez 500 baz puanın altına geriledi. Türkiye’nin CDS’i yüzde 8,30 düşüşle 496,4 seviyesine kadar düştü.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kalırken, piyasalarda da oynaklık arttı. Borsa İstanbul volatililesi yüksek bir hafta geçiriyor. Özellikle Bankacılık endeksinde yaşanan yükseliş ise dikkat çekiyor. Bankacılık endeksindeki yükseliş bu hafta yüzde 20’yi aşarken; BIST 100 endeksi ise yüzde yaklaşık yüzde 6 yükseldi. Saat 12.22 itbarıyla BIST 100 endeksi yüzde 3,92 yükselişle 4673 puanda işlem görürken; bankacılık endeksi yüzde 7,21 değer artışıyla 4820 puanda işlem görüyor.

Döviz kurlarında sert bir hareket gözlenmesede yukarı yönlü hareket sürüyor. Bankalararası piyasa ile serbest piyasa ve bankaların sattığı döviz kurlarındaki fiyatlamada ayrışma yeniden büyüyor. Dolar/TL’de makas farkı ise, 1.38 TL’ye kadar çıktı.

Seçimden önce piyasa oynaklığı arttı. CDS’lerde düşüş banka hisselerinde ciddi yükseliş görülüyor. Ekonomi şu anda alışılmışın dışında para politikalarının yüklediği zorluklarla iç içe olduğu için, seçim sonuçlarının da ekonomi politikası tarafına etkisi değerlendiriliyor. İktidar değişirse, geleneksel politika araçlarına dönüleceği için faiz de ana araç olarak kullanılmaya başlanacak ve enflasyona uygun bir faiz artışı yapılacaktır. Böyle bir değişim piyasalara da odak noktasının enflasyon hedeflemesi olduğu mesajını verecek. Ekonomik geçiş elbette zor olacaktır, piyasa için ise uzun vadeli potansiyel ve cazip değerleme sunan şirketler söz konusu…

- Reklam -

En Son Haberler

CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz